top of page

ÖNCE SORALIM ?    
                            

- Ürününüzü pazarlamak için gerekenleri yaptınız mı? Bir strateji planınız var mı, yoksa günü mü kurtarıyorsunuz?                                

- Satış kültürünüzde değişiklik yapmak istiyorsunuz ve fiyat kırmak istemiyorsunuz. Nereden başlayacaksınız?                                 

- Rakiplerinizden nasıl farklılaşırsınız? Rakiplerinizin gücünü önemsiyor musunuz? 

- Hedef belirlediniz mi? Bu hedeften ekibinizin haberi var mı?                            

- Satış ekibiniz size bir yük mü yoksa güç mü?                               

- Satış ekibinizin eğitimlerle devamlı kendini yenilemesine, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine ve yeni teknikleri öğrenmelerine olanak veriyor musunuz? Onları motive edip inançlarını güçlendirmeleri için ne yapıyorsunuz?                                    

- Siz de, kriz dönemlerinde personelle birlikte tanıtım bütçesinden kısanlardan mısınız?                              

- Doğru satış ve pazarlamacıları bulabiliyor musunuz? Onları elinizde tutabiliyor musunuz? Peki nerede yanlış yapıyorsunuz?                  

- Satışçılarınızın eğitim almalarına olanak sağladığınız halde görüşmeler satışa dönüşmüyor mu?                            

- Müşterilerinizi yönetebiliyor ve sadakatlerini sağlayabiliyor musunuz?        
                 

BİZ BU SORUNLARI 3 AŞAMADA ÇÖZMEYİ ÖNERİYORUZ:  
                               

Diyelim ki bir okul müdürüsünüz ve bir yarışmaya katılmak için okul aile birliği çocuklardan oluşan bir orkestra kurmanızı istedi.
 

Danışman kimliğimizle: Önce alt yapıyı kurgular, orkestraya eşlik edecek müzik bölümü öğretmeni ile birlikte yarışmayı kazanabilmeleri için, öncelikle çocukların yetkinliklerine göre katılacakları kategorideki yarışmayı belirleriz. Doğru bir eser ve doğru enstrümanlar ile kurulmuş bir orkestra ile katılırlarsa kazanma şansları da o kadar yüksek olacaktır. Bu konuda hedef ve stratejilerini belirlemelerinde yardımcı oluruz. Tabii okulun bütçesi de önemli. Bu konuda sizin için farklı senaryolar oluştururuz.   

Proaktif eğitmen yaklaşımımızla: Eğer öğrenciler yeterli beceriye sahip değilse, yarışma gününe kadar eğitim programı düzenler ve eksiklerinin giderilmesini sağlarız. Bu eğitimlerle teknik eksiklerinden, sahnede duruş becerisine, heyecanlarını yenmek konusunda taktik geliştirmelerine kadar imkan sağlamış oluruz, en önemlisi de bu çalışmalar sırasında ortak bir dil geliştirmiş olurlar. 
                               

Sizi gölge gibi izleyecek koçunuzla: Orkestra üyeleri ile birlikte sahneye çıkmadan önce provalarda yanınızda olur, çocuklarla iletişiminizin doğru kurgulanmasını sağlarız, yarışma esnasında veya sonrasında karşınıza çıkabilecek sorunlarla nasıl baş edebilirsiniz noktasında, edinilmiş tecrübelerden yola çıkarak ne yapılması gerektiği konusunda fikirler veririz. Çünkü sadece eğitim, çözüm için yeterli değildir. Kazandırılan becerilerin davranış biçimi olabilmesi için koçluk hizmeti ile destek veririz.     
                        

Birge, öncelikle mevcut durum analizi yapar ve gelecekte olması gereken durum tespitinden sonra yol haritanızı belirlemenizde yardımcı olur.

Bu aşamada artık yola nasıl devam etmek istediğinize siz karar verirsiniz. Ne de olsa artık yol haritanız elinizde ve siz artık bir “orkestra şefisiniz”. Batonunuz ile zamanlamayı siz belirler, ritmi siz oluşturursunuz. Alkış ise verdiğiniz harikulade konser için gelir… (İstediğiniz de budur aslında)                         

bottom of page